Lancia Aprilia Sport за 100-годишния юбилей

За да отбележи 100 годишния юбилей на Lancia, Andrea Zagato реши да създаде Lancia Aprilia Sport, модел, идентичен на този, който през 1938 г. създава неговият дядо Ugo Zagato
5 дек 2006 10:18,
Lancia Aprilia Sport за 100-годишния юбилей
Lancia Aprilia Sport е автомобил на бъдещето, създаден в стила на 30-те години. Снимка: automediapro.com

За да отбележи 100-годишния юбилей на Lancia, Andrea Zagato реши да създаде Lancia Aprilia Sport, модел, идентичен на този, който през 1938 г. създава неговият дядо Ugo Zagato.

Това е автомобил на бъдещето, създаден в стила на 30-те години с технологии от третото хилядолетие, съобщават от automediapro.com

Така самият Zagato обяснява характеристиките на новия модел на Lancia. Интересно е, че сложният процес на създаване на новата Aprilia започва не от скици, направени на ръка в дизайнерското студио, а от стари снимки, единственият източник останал от оригиналния автомобил на Ugo Zagato, създаден през 1938 г.

Използвани са всички най-модерни методи за проектиране на автомобила - компютърната програма CAD, технологията CNC, чрез която са реконструирани плановете за новата версия на Aprilia Sport, като в същото време отговарят и на стилистиката на 30-те години.

След като плановете са били готови, тялото на автомобила е било изработено ръчно. Получил се е еднообемен автомобил с перфектни линии, еклектика между вижданията на дизайнерите от преди Втората световна война и най-съвременните течения в автомобилния дизайн.

Според експерти Lancia Aprilia Sport e най-доброто, създадено от ателието на Zagato, през неговата 90-годишна история.





Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание